Следвайте Гласове в Уж евроатлантици и русофоби, но ДПС им прокарава

...
Следвайте Гласове в Уж евроатлантици и русофоби, но ДПС им прокарава
Коментари Харесай

При всички евроатлантици в парламента, ДПС прокара санкциите срещу „Лукойл“ 

Следвайте " Гласове " в 
Уж евроатлантици и русофоби, само че Движение за права и свободи им прокарава глобите

Макар и зашеметени от следващите разкрития за тоталната неумелост и организационна си непросветеност „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, в случай че имат малко разсъдък, ще се радват на абсурда с Nexo, и ще го преглеждат като извоювано време да си отговорят на надалеч по-екзистенциални въпроси като да вземем за пример какво целят и по какъв начин считат да го реализират. Миналата седмица двете партии бяха изместени от " Движението за права и свободи " като уредник за глобите против Русия и в частност „ Лукойл “ посредством развалянето на концесията за терминала в Росенец. 
Законопроектът, с който се ползва европейският правилник (на Съвета на Европейски Съюз  относно ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна) за глобите бе импортиран и прокаран точно от Движение за права и свободи, откакто законопроект с сходен дух беше импортиран от " Демократична България " и след това изтеглен от вносителя. 
След като с години опитваха да завладяват Росенец, Иво Мирчев и Христо Иванов трябваше да гледат по какъв начин концесията върху пристанището пада, само че в резултат от самодейност на Движението за права и свободи, в която те играеха единствено поддържаща роля – да я гласоподават в Народното събрание. Все отново, чест им прави, че изтеглиха своя законопроект, който заплашваше да разпростре глобите против лица, в които европейският Регламент не се цели.

Стигна се даже по-далеч. До куриоза в бюджетната комисия в Народното събрание единствените, които поддържаха законопроекта на Движение за права и свободи да бъдат точно " Демократична България ". Това не беше задоволително и болшинството партии в комисията отхвърлиха документа. За времето от неговото отменяне в комисия и внасяне в пленарна зала обаче настъпи сериозен поврат в предварителните настройки и в последна сметка болшинство от три партии и 109 депутати (ДПС, ГЕРБ, Демократична България и „ Български напредък “) одобри законопроекта. " Продължаваме промяната " даже се въздържаха.
За какво става дума
След като законът влезе в действие държавното управление ще бъде задължено да приключи концесията на „ Лукойл “ върху терминала в Росенец и страната да стане негов оператор. Иронията е, че всичко се случва единствено три месеца, откакто това служебно държавно управление удължи без да пита концесията до 2046 година и в този момент същият кабинет ще би трябвало да изяснява на „ Лукойл “ по какъв начин е допустимо да не е разчел вярно европейския правилник и се постанова да се отметне от поетите задължения. 
Сега, откакто Регламентът е залегнал в закон е ясно, че " Лукойл " може да изнася горива категорично единствено за Украйна, а за трети страни деривативни и остатъчни артикули, каквито неизбижно се получават в развой на преправка. За износа към трети страни ще дава отговор Агенция „ Митници “, а когато става дума за вътрежнообщностни придобивания Национална агенция за приходите. 
По-интересен е подтекстът, в който се случва всичко това и какво значи случилото се. Запазвайки концесията на „ Лукойл “ служебното държавно управление явно опита да предложи на съветската компания (вероятно и държава) най-благоприятното отношение допустимо. И за първи път то се изправя против единен парламентарен фронт в лицето на немислими съдружници Движение за права и свободи и Демократична България. Подобно нещо не би се случило, в случай че не наблюдавахме преход от неопределеността, която външната ни политика опитваше да поддържа в миналите 12 месеца. Уж в НАТО, само че не на първа линия. Оръжия за Украйна да, само че единствено като продажба и за облага, а не „ за идеята “. По българска самодейност руснаците може „ да се пляскат “, само че единствено случайно и то от инцидентни минувачи като " Продължаваме промяната ". 
Изглежда тази несигурност към този момент е завършила и България въпреки и без да го признава минава към по-високо равнище на взаимност с ястребите в евроатлантическия отпор на съветската експанзия в Украйна. По-мекото пояснение е, че политическата класа осъзнава, че не се намира в средата на 90-те и не може да печели от износа на горива, както по време на югоембаргото. Занапред, каквото се случва на пристанище „ Росенец “ ще бъде със знанието на страната – под надзора на транспортното министерство митниците и Национална агенция за приходите. Ако някой, някъде засече български доставки в нарушаване на закона и европейския правилник, ще има ясни отговорници. 
Кой знае, може най-малко да ни се зачете алена точка в напъните за присъединение към Шенгенското пространство. 
 
 
 
 
17 Яну 2023313915 Яну 2023449714 Яну 2023227514 Яну 2023141913 Яну 2023142213 Яну 20233727КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023309511 Яну 2023109817 Яну 202316428 Дек 2022949
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР